implanturi-dentare

Tot ce trebuie sa stii inainte sa iti pui implanturi dentare

Starea danturii reprezinta un aspect important, ce poate influenta sanatatea intregului organism. Foarte multe persoane se confrunta cu problema dintilor lipsa, iar acest lucru se poate intampla din mai multe motive, de la lipsa vizitelor la clinica stomatologica pana la o alimentatie nesanatoasa.

Daca si tu te afli intr-o astfel de situatie, trebuie sa stii ca implanturile dentare reprezinta cea mai buna metoda de inlocuire a dintilor lipsa. Echipa Dental Premier iti poate rezolva cu succes astfel de probleme, la fel cum a facut pentru mii de pacienti ce au calcat pragul clinicii stomatologice.

Medicii specialistii din cadrul clinicii sunt persoane cu o vasta experienta in domeniu, care au participat la conferinte si cursuri si care fac acest lucru constant, pentru a fi la curent cu ultimele tehnologii si proceduri stomatologice. Astfel, odata ce apelezi la profesionstii Dental Premier, ai siguranta ca dantura ta este pe “maini bune” si ca rezultatele vor fi pe masura asteptarilor.

Inainte sa beneficiezi de un tratament cu implanturi dentare, este important sa cunosti toate detaliile despre o astfel de procedura. Informarea este cheia, intotdeauna, iar cu siguranta aceste specificatii iti vor fi de mare folos.

implanturi dentare

Ce este implantul dentar?

Tot acest proces consta in inserarea unei piese din zirconiu, titan sau alt material biocompatibil cu orgasnimul uman, care, practic, va inlocui radacina care lipseste. O astfel de procedura nu tine cont de varsta pacientului, asadar, daca ai peste 18 ani, poti beneficia de acest tratament.

Implanturile dentare pot fi de mai multe tipuri, ceea ce inseamna ca, pentru orice problema ai avea, poti fi sigur ca medicii vor gasi o solutie optima. INNO, Bredent, Nobel Biocare, Megagen si subperiostal personalizat sunt tipurile de tratament dintre care specialistul va alege, in functie de starea ta de sanatate, dar si de nevoile pe care le ai.

Cum te ajuta?

In mod evident, cel mai important rol al acestei piese este faptul ca inlocuieste radacina dintelui lipsa si, astfel, iti reintregeste zambetul, oferind senzatia de dinti naturali. Acest lucru inseamna ca implantul se va “strecura” perfect printre dintii tai, iar nimeni nu va observa ca ai intervenit asupra danturii.

Aceasta procedura are beneficii si in plan mental, intrucat, odata ce ai un zambet complet, vei putea rade “cu gura pana la urechi” ori de cate ori auzi o gluma buna si vei putea sta de vorba cu cei din jur, fara sa te mai simti rusinat de dintele lipsa. Calitatea vietii sociale va creste semnificativ, iar tu vei avea din nou incredere in tine.

Contraindicatii ale tratamentului

Exista trei tipuri de contraindicatii pentru aceasta procedura. Cele relative sunt mai permisive si necesita o evaluare mai amanuntita inainte de inserarea unor implanturi dentare. Cele mai cunoscute contraindicatii din aceasta categorie sunt: diabetul, consumul excesiv de alcool si tutun, angina pectorala, graviditatea.

Din categoria contraindicatiilor absolute, in cazul carora nu se recomanda anestezia si interventiile chirurgicale, se remarca tulburarile psihice avansate, tumori active, radioterapia la oasele maxilare, tulburari de coagulare a sangelui.

Contraindicatiile locale ale unor implanturi dentare pot fi legate de starea generala de sanatate sau de cea a cavitatii bucale. Daca te incadrezi in urmatoarele situatii, nu vei putea beneficia imediat de tratament: bruxism, igiena dentara deficitara, hipersensibilitate sau alergie la anumite materiale.

Acestea sunt cateva dintre cele mai importante informatii pe care este bine sa le cunosti, inainte sa beneficiezi de un tratament cu implanturi dentare. Cu siguranta medicii din clinica stomatologica te vor ajuta cu orice informatie suplimentara este nevoie. Lasa-te pe mana profesionistilor si vei putea avea din nou o dantura perfecta!

Asemanatoare