Ceara fierbinte, calda sau rece?

Indepartarea parului este o preocupare pe care femeile o au de foarte mult timp. In prezent insa, si barbatii tind sa fie preocupati de aspectul lor fizic, eliminand in unele cazuri parul enervant.

Exista multe metode de a elimina parul, unele definitiv, altele pentru un timp mai scurt. Cea mai populara epilare este epilarea cu ceara, datorita modului sau usor si ieftin de aplicare.

Ideal este sa solicitati serviciile de epilare la un salon si sa va lasati pe mainile profesionistilor. Ceara de epilat trebuie sa fie corect aplicata, fara a deteriora pielea si cu produse de calitate, cu atat mai mult daca este vorba despre zone mai delicate si greu accesibile.

Picioarele, bratele, abdomenul sunt zonele corpului pe care le puteti epila cu ceara. Amintiti-va ca in aceasta procedura parul este smuls de la radacina, avand nevoie de 4 pana la 8 saptamani pentru a creste. Epilarea cu ceara are multiple avantaje. De exemplu, parul are nevoie de mai mult timp sa creasca decat daca folosim aparatul de ras, devine mai slab si mai subtire, zonele epilate vor prezenta o piele neteda.

Desigur, exista și unele dezavantaje ale epilarii cu ceara. Este dureroase, desi pe masura ce este practicata doare mai putin decat prima data. Parul lung este necesar pentru ca epilarea cu ceara sa fie eficienta. O aplicare proasta a cerii poate face ca firele de par sa creasca in directia opusa si sa se infecteze. Pe pielea sensibila pot sa apara mici umflaturi la tragerea de ceara.

Sfaturi pe care sa le luati in considerare inainte de epilarea cu ceara

Pielea trebuie exfoliata pentru cele mai bune rezultate. Astfel, se recomanda sa  faceti o exfoliere la fiecare 15 zile.

Trebuie sa aveti pielea uscata si curata. Astfel este recomandat sa folositi talc inainte de indepartarea parului cu ceara.

Preveniti durerea si inflamatia, luand un antiinflamator cu o ora inainte.

Acum, ce fel de ceara sa folositi? Fierbinte, calda sau rece? Desi expertii o vor alege pe cea mai buna pentru tipul vostru de piele si asteptarile pe care le doriti, merita sa cititi in continuare pentru a cunoaste in profunzime tipurile de ceara si care va da cele mai bune rezultate.

Ceara fierbinte

Este cel mai folosit tip de ceara in centrele de estetica pentru eficacitatea sa. Permite deschiderea porilor si parul va iesi complet. Se recomanda indepartarea parului gros si dificil. De asemenea, nu este recomandata pentru persoanele cu varice, piele sensibila sau cu orice boala de piele. Necesita atingerea temperaturii potrivite, iar pentru asta trebuie folosite aparate special concepute pentru a incalzi ceara.

Ceara calda

Este produsul intre ceara calda si ceara rece, desi este incalzita la temperaturi ridicate, se aplica un strat foarte subtire care se raceste rapid. Vine in mod regulat intr-o prezentare Roll-On.

Ceara rece

Este cea mai frecventa ceara folosita pentru picioare si brate, in special pentru persoanele cu piele sensibila, probleme circulatorii, varice. Procesul de indepartare a parului este mai rapid, desi daca benzile nu sunt corect aplicate poate aparea inrosirea pielii si pot ramane fire de par incarnate. Prezentarea sa este in benzi de culori diferite pentru diferite tipuri de piele. Este ceara de unica folosinta.

Aveti grija ca sunt utilizate produse de calitate si standarde de igiena, de exemplu, ustensile sterilizate, zona de lucru curata si ordonata etc.

Ceara fierbinte trebuie incalzita intr-un incalzitor special, iar cand atinge temperatura ideala, care este de 42 de grade Celsius (daca depaseste aceasta temperatura poate provoca arsuri ale pielii) se intinde pe piele in directia parului. Cand acesta se raceste, dintr-o singura tragere, se indeparteaza parul in directia opusa cresterii acestuia.

Ceara calda se recomanda a fi aplicata cu Roll-On deoarece este mai confortabil si procedura mai curata. Parul se indeparteaza la fel de repede ca in cazul cerii fierbinti si trebuie folosite creme post-depilare.

Ceara rece se incalzeste cu palmele mainilor, benzile se despart si se aplica bine atasate de piele, la fel ca si celelalte tipuri de ceara. Fiecare banda se indeparteaza cu o tragere in sens invers cresterii par. Se aplica la fiecare 3 saptamani.

Epilarea cu ceara este foarte eficienta atata timp cat se face corect.

Asemanatoare