brazi artificiali de lux

Cum a aparut bradul de Craciun?

Isi are originile in vechea credinta germana ca un brad gigantic a sprijinit lumea si ca in ramurile sale au stat  stelele, luna si soarele. (ceea ce explica obiceiul de a pune lumini pe brazi). A fost, de asemenea, un simbol al vietii, pentru ca nu si-a pierdut frunzele verzi in timpul iernii, cand aproape toata natura pare moarta. In unele case din tarile nordice in timpul investitiei, unele ramuri au fost taiate si decorate cu paine, fructe si ornamente luminoase pentru a lumina viata locuitorilor casei in timp ce iarna a trecut. Pe BraziCraciun.net se gasesc brazi artificiali de lux.

Semnificatia bradului de Craciun

Bradul in sine are mai multe semnificatii religioase, deoarece a fost folosit ca simbol al unirii cerului cu pamantul: isi adanceste radacinile pe pamant si se ridica la cer; De aceea, in multe religii, in special in cele orientale, bradul este un semn al intalnirii cu sacrul, al intalnirii omului cu divinitatea si al divinitatii cu omul. In Mesoamerica bradul are o semnificatie mistica, ei chiar au avut ahuehuete ca un brad sacru. Triburile nordice europene si americane, unele grupuri, cum ar fi druizii, aveau brazi sacri in jurul carora se adunau pentru a intra ritualic in comuniune cu Dumnezeu.

Se spune ca un misionar englez din Germania, in secolul al VII-lea, intelegand ca este imposibil sa dezradacineze aceasta traditie pagana, a adoptat-o dandu-i un sens crestin, facand din bradul ornat si un simbol al nasterii lui Hristos. Altii spun ca Martin Luther a fost cel care a introdus acest obicei impodobind un brad cu mere pentru a incerca sa explice darurile pe care oamenii le-au primit odata cu nasterea lui Isus Hristos.

Primele documente care ne spun despre obiceiul de a plasa molizi sau pini in case de Craciun sunt din secolul al XVII-lea si mentioneaza regiunea Alsacia, teren care se gaseste ca Germania si Franta. In tarile nordice, in secolul al XVI-lea, familiile au inceput sa se adune in jurul unui brad de Craciun artificial. Pe data de 24 copiii au fost dusi la o plimbare sau la un picnic, in timp ce adultii au asezat si decorat bradul cu dulciuri si jucarii; la intoarcere, copiii au fost surprinsi cu bradul si astfel au inceput celebrarea petrecerii de Craciun. Acest obicei castiga putere si se raspandeste ca o moda atunci cand regina Victoria a Angliei pentru a sarbatori Craciunul are un brad plasat in palat decorandu-l cu lumanari care fac o serie de ornamente frumoase si fine sa straluceasca.

Pentru barbati, brazii au o semnificatie foarte speciala. in toate culturile descoperim ca bradul are o anumita semnificatie antropologica, mistica si poetica. Intra si tu pe BraziCraciun.net

Exista un anumit respect pentru beneficiile pe care le aduce omului. Pentru unele culturi bradul are o semnificatie mistica, deoarece reprezinta mijlocul unirii cerului cu pamantul: isi adanceste radacinile pe pamant si se ridica la cer; De aceea, in multe religii, in special in cele orientale, bradul este un semn al intalnirii cu sacrul, al intalnirii omului cu divinitatea si al divinitatii cu omul. Este foarte frecvent ca  si brazii sa fie legati de fertilitate, crestere, intelepciune si longevitate.

Asemanatoare