bicicleta fitness

Exista si astfel de momente: iata cum se intretine bicicleta fitness atunci cand nu o folosesti!

Un stil de viata activ inseamna un stil de viata sanatos! Daca vrei ca organismul tau sa functioneze la cote maxime, este important sa incluzi exercitiile fizice in programul tau. Chiar daca nu ai timp sa mergi la sala, ai posibilitatea de a achizitiona anumite echipamente de fitness, care iti vor permite sa te antrenezi din confortul propriei case.

Un astfel de aparat este o bicicleta fitness, cu ajutorul careia te bucuri de antrenamente cardio si de rezistenta si prin intermediul careia iti exersezi diferite grupe de muschi. Rezultatele nu vor intarzia sa apara, iar tu te vei simti din ce in ce mai bine in pielea ta!

Totusi, trebuie admis faptul ca exista situatii in care trebuie sa iei o pauza de la antrenamente. Indiferent care este motivul pentru oprirea temporara a exercitiilor, fie ca este vorba de o boala, un accident sau, pur si simplu, de un program aglomerat, este important sa stii cum se intretine bicicleta fitness atunci cand nu este folosita.

Cum procedezi cand nu folosesti bicicleta?

bicicleta fitness
bicicleta fitness

Durata de viata a aparatului tau de fitness poate fi prelungita prin intretinerea corespunzatoare a acestuia. Daca stii ca nu vei utiliza bicicleta fitness pentru o perioada indelungata, acoper-o cu o husa.

Procedeaza la fel si in cazul in care depozitezi aparatul intr-un loc cu mult praf, gest care te va ajuta sa eviti situatia in care praful se depune pe mecanisme ori patrunde sub carcasa de protectie. Aceste practici pot fi aplicate si in cazul in care folosesti o bicicleta eliptica.

Pentru un plus de siguranta, este indicat sa achizitionezi produse de calitate, puse la dispozitie de un furnizor de incredere. De exemplu, in colectia magazinului online Sport-Mag.ro, vei descoperi numeroase modele oferite de producatori de renume mondial, care se remarca prin rezistenta produselor create. De asemenea, vei beneficia de o garantie – durata acesteia variaza in functie de tipul de aparat ales, insa garantia de conformitate dureaza de la 6 luni la 2 ani.

Alte sfaturi de intretinere pentru bicicleta fitness

Daca ai investit intr-un echipament de fitness si vrei sa te bucuri de beneficiile aduse de utilizarea sa pentru vreme indelungata, este esential sa il intretii corespunzator. De exemplu, se recomanda curatarea bicicletei dupa fiecare utilizare.

Explicatia este simpla – atunci cand te antrenezi, transpiri. Dincolo de faptul ca nu este igienic sa te antrenezi folosind un aparat murdar, picaturile de sudoare pot fi foarte corozive cu timpul. Astfel, odata ce ai terminat exercitiile, curata aparatul cu o laveta umeda si acorda atentie speciala panoului de comanda, manerelor si pedalelor.

De doua sau trei ori pe an, trebuie efectuata o curatare in profunzime, utilizand un produs special. Totodata, in mod regulat, ar trebui sa verifici stabilitatea echipamentului si, daca este cazul, sa strangi suruburile cu ajutorul unei chei si al unui imbus. La fel de importanta este si lubrifierea pieselor mobile, aspect care prelungeste durata de viata a aparatului.

Asadar, daca esti nevoit sa iei o pauza de la antrenamentul cu bicicleta fitness, stii cum trebuie sa procedezi. Ai grija de echipamentul tau sportiv preferat, iar acesta te va astepta sa te intorci la el oricand ai nevoie!

Asemanatoare