Cati lumeni ar trebui sa aiba iluminatul din sufragerie?

Camera de zi este locul in care sa te simti bine. Petrecem ore relaxante dupa ce lucram in sufragerie sau stam cu prietenii in weekend. Iluminarea acestui spatiu trebuie proiectata astfel incat sa fie flexibila. Cu un plan modern de iluminare cu LED-uri, poti  lasa ideile creative de iluminat sa devina realitate. Si cel mai bun dintre toate: economisesti si energie relaxandu-te cu LED-urile.

Deoarece camera este utilizata in principal pentru relaxare, iluminarea trebuie sa fie prea luminoasa. Iti recomandam 100 lumeni pe metru patrat. Deci, daca camera de zi este de 20 de metri patrati, ai nevoie de un total de 2 000 lumeni. De exemplu, lumina centrala a plafonului poate oferi 730 lumeni (echivalentul unei lampi conventionale de 60 de wati), in timp ce corpurile de iluminat indirecte ofera 100-200 lumeni fiecare.

Ce fel de iluminat este cel mai bun pentru camera de zi?

Camerele de zi sunt cele mai centrale spatii de adunare din casele noastre. De fapt, aceste camere sunt atat de vitale incat cuvantul “viu” este construit in numele lor. Spre deosebire de majoritatea celorlalte locuri in care se efectueaza sarcini specifice, cum ar fi dormitoarele si bucatariile pentru gatit, camerele de zi gazduiesc o varietate de activitati diferite. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca acestea necesita o iluminare larga si profunda .

Pentru multi proprietari de case, iluminatul este un gand ulterior. Acesta este un mod nefericit de a gandi, avand in vedere puterea extraordinara si potentialul de iluminare. Puteti utiliza inclusiv panouri LED de la Instalmen pentru a lumina livingul, atunci cand le selectati corect si le amplasati acolo unde sunt necesare.

Scop

Desigur, scopul cel mai evident al iluminatului camerei de zi este utilitar. Prin iluminarea caselor noastre, iluminatul ne permite sa ne desfasuram activitatile zilnice in siguranta si confortabil.

Totul, de la lampi decorative de podea la candelabre agatate ofera lumina pentru a vedea, a manca, a citi, a lucra, a se juca si a interactiona.

Cu toate acestea, iluminarea buna face mult mai mult decat sa sprijine modul in care traim in casele noastre. De asemenea, afecteaza modul in care ne simtim in ele. In timp ce unele lumini lumineaza, energizeaza si revigoreaza, alte lumini calmeaza si restaureaza. Poate face chiar si camerele sa se simta mai mari si mai indraznete sau mai mici si mai intime.

Pe scurt, valoarea pe care iluminatul o aduce caselor noastre, mai ales in locurile in care petrecem mult timp, nu poate fi supraevaluata.

Incepe cu un plan de iluminare

Primul pas in determinarea celui mai bun iluminat pentru camera de zi implica intelegerea obiectivelor tale pentru spatiu.

Toate familiile isi folosesc camerele de zi in mod diferit. De exemplu, gospodariile cu copii mici isi pot folosi sufrageria ca spatii de joaca, in timp ce cei cu adolescenti pot petrece mai mult timp in sufragerie stand si uitandu-se la televizor. Alte activitati comune in camera de zi includ cititul, relaxarea si divertismentul.

Camera de zi poate avea multiple intrebuintari, asa ca avem nevoie sa alegem un sistem de iluminat care sa ne ofere acel confort cautat.

 

Asemanatoare