Un implant dentar, schimbarea care va atrage alte schimbari, in anul 2023!

Inceputul fiecarui an este momentul potrivit pentru a lua decizii majore, cu un impact cat mai profund asupra calitatii vietii. In cazul persoanelor care, indiferent de motiv, si-au pierdut unul sau mai multi dinti, o astfel de hotarare este reprezentata de urmarea celui mai bun tratament existent pe piata: cel cu implant dentar. Iata cum se desfasoara aceasta procedura si ce beneficii aduce!

Etapele tratamentului cu implant dentar

Prima vizita efectuata de pacient la clinica stomatologica Dental Premier, spre exemplu, este folosita de medic pentru a evalua starea de sanatate cu ajutorul unor radiografii dentare si al analizelor de laborator. Pe baza informatiilor astfel colectate, este elaborat un plan de tratament.

In cadrul acestuia, fundamentala este etapa chirurgicala, care consta in inserarea in osul maxilar sau mandibular a unor suruburi de mici dimensiuni, realizate din zirconiu, titan sau alt material 100% biocompatibil cu organismul. Procedura chirurgicala se desfasoara pe parcursul a aproximativ 30 de minute, timp in care pacientul este anesteziat, astfel incat nu resimte nici cel mai mic inconfort sau senzatie de durere.

Odata realizata inserarea, urmeaza o perioada de asteptare cuprinsa intre 2 si 6 luni, care constituite timpul necesar pentru realizarea fuziunii dintre implant dentar si os, in cadrul unui proces cunoscut sub numele de osteointegrare.

Urmeaza etapa protetica, al carei debut consta in realizarea unei incizii in dreptul maxilarului. Apoi, pentru a obtine vindecarea estetica a gingiei, este montat un conformator gingival. Cu ajutorul unui bont de transfer, se ia amprenta pentru lucrarea ce urmeaza sa fie realizata in laboratorul de medicina dentara.

In final, lucrarea fixa creata pe baza amprentei este montata fie prin insurubare, fie prin cimentare. Ea arata si se comporta, in toate privintele, la fel ca dintii naturali.

implant dentar

Beneficiile tratamentului cu implant dentar

Starea de sanatate a pacientului se imbunatateste in mai multe feluri, dupa urmarea acestei proceduri. In primul rand, sunt eliminate o serie de riscuri provocate de prezenta unui spatiu gol in cavitatea bucala: cel de tasare a osului maxilar si mandibular sau de migratie a dintilor invecinati cu cel pierdut. De asemenea, scade pericolul formarii cariilor dentare sau a aparitiei bolii parodontale.

In paralel, si procesul de digestie se desfasoara mai bine, ca urmare a faptului ca alimentele sunt din nou muscate si mestecate intr-un mod corespunzator. Pornind de aici, efectele benefice sunt resimtite la nivelul mai multor organe interne.

Pacientii care au ales solutia unui implant dentar apreciaza foarte mult si beneficiile de natura estetica. Ei pot din nou sa zambeasca si sa vorbeasca liber, fara a se mai teme ca le vor produce interlocutorilor o impresie dezagreabila. In plus, chiar si dictia este imbunatatita.

Daca iei decizia de a urma acest tratament, in noul an te vei putea bucura, fara probleme, de mancarurile preferate, indiferent de temperatura sau de consistenta acestora. Vei putea savura alimente crocante, lipicioase, calde sau reci, fara sa mai ai parte de senzatii neplacute sau sa existe vreun risc pentru dinti.

Asadar, un implant dentar reprezinta o schimbare care atrage numeroase alte transformari benefice ale vietii de zi cu zi. Imbunatateste-ti sanatatea si calitatea vietii, pentru a te bucura deplin de noul an!

 

 

 

 

Asemanatoare