Te-ai gândit să amenajezi baia? Află care sunt avantajele și dezavantajele elementelor specifice

 

Dacă ai o casă nouă sau vrei să îți renovezi locuința, una dintre cele mai importante camere ce îți merită atenția este baia. Aceste modificări trebuie făcute și dacă se strică ceva din această încăpere. Însă nu toate elementele de baie ți se pot potrivi, așa că aici poți afla avantajele și dezavantajele diverselor elemente ce își au locul aici.

Poate fi greu, dar nu imposibil să îți amenajezi locuința. Bineînțeles, cel mai dificil este să alegi cum anume să faci acest lucru și ce elemente sunt cele mai potrivite.

Dacă nu știi cum să amenajezi baia, citește aici și sigur îți vei găsi inspirația.

Iată care sunt avantajele și dezavantajele tipurilor de elemente ce își au locul în baie:

 

 • Chiuveta de baie

 

Chiuveta de baie este de mai multe tipuri, așa că trebuie ținut cont de cum anume dorești să le utilizezi:

 • Chiuveta de baie cu picior: este chiuveta clasică, simplă, care ascundea părțile de racordare, însă este mult mai puțin folosită acum deoarece nu este prevăzută cu spațiu de depozitare;
 • Chiuveta așezată pe sau sub blat: au aspectul curat, sunt practice, însă ocupă mult spațiu, așa că nu este recomandată pentru băile mici;
 • Chiuveta de tip cascadă: au un design modern, însă apa trebuie să nu aibă un debit mare pentru a crea acel efect de cascadă și pentru a evita stropirea întregii băi;
 • Chiuveta suspendată: este bună pentru a face economie de spațiu, însă nu oferă spațiu de depozitare a produselor pe care le folosești pentru a te spăla pe mâini, față, dinți sau pentru alte activități de igienă;
 • Chiuveta cu mobilier: este cea mai utilizată, deoarece beneficiază de spațiu mare de depozitare, lucru care poate afecta mărimea spațiului băii, însă poți alege mărimea mobilei pentru a nu avea probleme din acest punct de vedere.

În ceea ce privește situația materialelor din care sunt făcute acestea, se recomandă ceramica (cel mai folosit material) pentru tipul de chiuvetă ce nu necesită o îngrijire minimă, însă care nu este spectaculoasă din punct de vedere al designului și chiuvete din sticlă, lemn, granit și marmură pentru iubitorii de design cărora nu le este greu să facă o întreținere periodică și accentuată.

 

 • Cada/cabina de duș
Informatia zilei:  Cum iti amenajezi o garsoniera mica

Una din marile întrebări pe care ți le pui atunci când amenajezi o baie este dacă ar trebui să ai o cadă dau o cabină de duș. Pentru a te decide, trebuie să te gândești la caracteristicile fiecăreia.

 • Cada:
Informatia zilei:  Drujbe ideale pentru taiatul lemnului

Este foarte folosită pentru spațiul mare pe care îl asigură și cui nu îi place să se întindă într-o cadă plină cu spumă pentru a se relaxa?. Totodată, este și elementul care ocupă cu siguranță cel mai mult spațiu, așa că dacă ai o baie de mărime mică, o cadă nu este soluția de care ai nevoie.

 • Cabina de duș:
Informatia zilei:  Atomizoarele te ajuta sa protejezi culturile agricole in mod eficient

Ocupă puțin spațiu și accesul la ea se face foarte ușor, fără să fie nevoie să „sari” peste ceva, cum este în cazul căzii. Și aici ai spațiu în care poți depozita produsele de igienă, așa că acest aspect nu este o problemă. Nu ai atât de mult spațiu de mișcare, însă, fiind limitat de pereții cabinei.

 

 • Vasul de toaletă

 

Puține persoane se gândesc la acest aspect, însă avem de ales între două mari categorii de vase de toaletă:

 • Vasul de toaletă montat pe sol: este folosit de majoritatea, însă este comun, neavând ceva special din punctul de vedere al designului;
 • Vasul de toaletă suspendat: are un aspect modern și întregește o baie amenajată într-un stil actual.

Băile nu trebuie să fie neglijate atunci când amenajezi locuința. Această încăpere face parte din locuința ta la fel ca oricare alta, așa că nu îți limita imaginația nici aici.

Asemanatoare