O mâncare bună se cunoaște după… tigaie – cum ne-o alegem pe cea mai bună cu un cod reducere elefant

De multe ori ne gândim la o singură tigaie pentru a găti orice fel de mancare. Nu e chiar asa! O friptură nu se gătește la fel ca peștele. Deci, fiecare aliment are nevoie de o tigaie adecvată din gama variata de pe site cu un cod promotional pentru elefant ro, pentru a-și păstra aromele și proprietatile. Fiecare material este destinat unei utilizări specifice în arta culinara, indiferent dacă este vorba de gătit rapid sau mai elaborat.

Ce tip de material si pentru ce aliment?

Tigaie din oțel inoxidabil

Ușor de curățat și rezistenta la agenții de curățare, o tigaie din oțel inoxidabil este infailibilă în contact cu alimente cu un conținut ridicat de acid. Oțelul inoxidabil păstrează calitățile nutritive ale alimentelor și scoate la iveală cele mai subtile arome. Singurul dezavantaj: trebuie să folosiți multe grăsimi pentru a preveni lipirea alimentelor. Avantajele sale sunt de a avea o creștere foarte rapidă a căldurii și de a rezista la temperaturi ridicate.

Tigaie din fontă

Cu o tigaie din fontă, căldura se difuzează încet și foarte uniform. Păstrează căldura câteva minute după oprirea focului. Poate fi folosita pentru prajire sau fierbere. Este ideala pentru a obține o crustă frumoasă prăjită și crocantă pe carne, pentru a găti pește gras și legume verzi. Acestea se găsesc emailate sau netezite. Dezavantajul: greutatea sa. Avantajul său: indestructibil, este transmis din generație în generație.

Tigaie din aluminiu

Aluminiu permite o creștere foarte rapidă a temperaturii. Vitaminele sunt conservate, iar gătitul mai omogen. Sunt cratițe ideale pentru fierberea ingredientelor sau prepararea sosurilor.

Tigaie din cupru

O tigaie din cupru este ideală în gătitul la foc mic (în special sosurile) care constă în texturarea aromelor, concentrarea aromelor și obținerea de fonduri (pește, carne). Pe de altă parte, nu este recomandat contactul cu alimente acide. Dacă este bine întreținut, se va păstra o viață întreagă!

Tigaie antiaderenta

O tigaie antiaderentă este rezervată gătitului la temperaturi scăzute și medii. Se folosește pentru a fierbe, reîncălzi sau fierbe mâncărurile fără a le arde. Cu toate acestea, noile materiale antiaderente permit acum temperaturi ușor mai ridicate. Aveți grijă, tigăile antiaderente nu suportă ustensilele metalice! Prin urmare, cuțitele, furculițele și lingurile trebuie evitate. La prima zgârietură sau când mâncarea începe să se lipească, este timpul să o schimbați. Cu utilizarea și întreținerea corectă, este recomandabil să o schimbați la fiecare doi-trei ani.

Ceramica, un nou material „la modă”

Bucătarii, mereu în căutarea noutății, pariaza pe ustensile de bucătărie din ceramică. Un mare rival al oțelului inoxidabil și al ceramicii antiaderente tradiționale, are toate cărțile în mână pentru a găsi un loc în toate bucătăriile. În primul rând, nu conține agenți toxici. În plus, se încălzește rapid și, prin urmare, necesită mai puțină energie pentru a ajunge la temperatura potrivită pentru gătit. Ar trebui evitat o flacara prea puternica. O tigaie din ceramică este, de asemenea, mai rezistentă și mai durabilă. Pe termen lung, va fi, prin urmare, mai economica, deoarece nu va trebui să o schimbați la fel de regulat ca o tigaie antiaderentă. O altă veste bună este că o tigaie din ceramică este foarte ușor de spălat și nu se zgârie. Este ideala pentru gătitul sănătos, deoarece nu necesită grăsime pentru a găti mâncarea.

Asemanatoare