implant dentar

Implant dentar vs punte vs proteza

Lipsa dintilor poate crea multe neplaceri, de la cele de masticatie pana la cele estetice. Tratamentele moderne care sunt in prezent la dispozitia pacientilor pot reconstrui o dantura impecabila, redand zambetul celor care aleg sa apeleze la aceste metode.

In afara de tratamentul cu implant dentar disponibil si pe dentalexcellence.ro, exista si alte solutii foarte des solicitate, precum: protezele clasice, puntea dentara, proteza pe implanturi sau sistemul Fast and Fixed – dinti intr-o zi.

Implanturi moderne si inovative

Implantologia a cunoscut in ultimii ani o ascensiune fulminanta, oferind solutii indiferent de dificultatea cazurilor. Chiar si atunci cand osul alveolar nu este suficient pentru sustinerea unei lucrari fixe, iar pacientii nu se califica pentru un tratament cu implanturi obisnuite, s-a gasit o solutie inovatoare considerata un progres in tehnologia de implant dentar, si anume: implanturile zigomatice. Acestea pot inlocui o intreaga arcada de dinti lipsa, dintii grav deteriorati sau dintii pierduti din cauza parodontozei severe. Asadar, si cazurile complexe au acum o rezolvare viabila.

Ritmul de viata alert si dorinta de a obtine zambetul perfect cat mai rapid au dus la aparitia unor implanturi care sa indeplineasca cerintele pacientilor ce calatoresc mult, au o agenda aglomerata si vor sa rezolve problemele dentare intr-un timp cat mai scurt. Astfel, au aparut implanturile Fast and Fixed, care dau posibilitatea refacerii danturii intr-o singura zi. Persoanele cu dinti lipsa, cele care risca sa isi piarda dintii naturali sau purtatorii de proteza se pot bucura din nou de dinti ficsi in doar 24 de ore.

Unul dintre avantajele sistemului Fast and Fixed este ca foloseste un numar mai mic de incizii si implanturi. Daca solutia clasica consta in inserarea a 8 – 10 implanturi pe fiecare arcada, acest nou sistem vine cu solutia inserarii a 4 implanturi in mandibula sau 6 in maxilar.

Punte, proteza sau implant?

Pe langa tratamentul cu implant dentar, solutiile cu care vin puntea dentara si proteza clasica nu sunt nici acestea de neglijat. Puntea dentara este recomandata atunci cand se doreste inlocuirea unui dinte sau a unui numar redus de dinti. Dezavantajul major al metodei consta in necesitatea slefuirii celor 2 dinti invecinati, pe care ii utilizeaza ca suport. In comparatie cu implantul dentar, care nu afecteaza dintii vecini, puntea dentara are un impact ce trebuie luat in calcul.

Daca iti doresti o lucrare durabila, de care sa te bucuri cel putin 20 de ani sau chiar o viata intreaga, atunci tratamentul cu implant dentar este pentru tine, puntea dentara avand o durabilitate intre 6 si 8 ani. De asemenea, implanturile nu necesita ajustari periodice, spre deosebire de punte care are nevoie de aceste lucrari.

implant dentar
implant dentar

Proteza clasica este o solutie provizorie de inlocuire a dintilor. Unul dintre dezavantajele protezei clasice, de care multi pacienti se plang, consta in faptul ca nu este foarte stabila, nu este la fel de estetica precum celelalte solutii si nu ii ofera pacientului siguranta ca va sta la locul ei in timpul unei conversatii sau la consumarea produselor alimentare.

Mai mult decat atat, prin montarea unei proteze, sanatatea dintilor vecini are de suferit. Aceasta necesita ajustari periodice, duce la pierderea accelerata a dintilor invecinati si trebuie indepartata pentru a fi curatata zilnic. Un implant nu necesita ajustari periodice, nu afecteaza sanatatea dintilor vecini si nu duce la pierderea acestora.

Optarea pentru tratamentul cu implant dentar reprezinta, cu siguranta, una dintre cele mai inteligente investitii pentru refacerea danturii. Materialele si tehnicile folosite aduc numeroase avantaje, care nu pot fi surclasate de niciun alt tratament.

Asemanatoare