disc motocoasa

De ce exista atat de multe feluri de disc de motocoasa? Iata aplicatiile fiecaruia!

Spiritul de gospodar, precum si pasiunea pentru gradinarit ii transforma pe foarte multi oameni in fanii motocoaselor. Aceste unelte atat de utile in orice gospodarie sunt foarte cautate si apreciate, multumita aportului pe care il au in activitatile desfasurate in mod frecvent in orice gospodarie. O motocoasa te ajuta sa iti toaletezi vegetatia din gradina si din curte, fara sa depui foarte mult efort.

Pentru ca eficienta ei sa fie la cel mai inalt nivel, este necesar ca motocoasa sa fie dotata cu un disc potrivit. Pe piata exista, insa, mai multe variante de disc motocoasa, asa cum sunt si cele de pe generalmotor.ro. Pentru a intelege mai bine de ce sunt disponibile atatea optiuni, in acest articol iti vom explica rolul discului, precum si aplicatiile fiecarei variante dintre cele mai importante pe care le-ai putea cumpara.

Ce face un disc de motocoasa si ce variante exista?

Prin intermediul discului sunt taiate elementele de vegetatie pe care le doresti indepartate. Tocmai de aceea, de capacitatea discului de a taia cu succes depinde eficienta intregului utilaj.

Este necesar sa achizitionezi un disc care sa faca fata grosimii si inaltimii elementelor de vegetatie pe care vrei sa le tai, pentru ca piesa sa nu se uzeze rapid si pentru a nu provoca defectarea intregului mecanism al motocoasei.

Principalele tipuri de disc de motocoasa pentru care poti opta sunt discurile cu dinti intariti si discurile turnate. Acestea sunt populare atat datorita modului in care reusesc sa taie vegetatia, cat si prin prisma faptului ca rezista foarte bine in timp.

Discul cu dinti intariti

Avand forma circulara, discurile din aceasta categorie dispun de dinti cu intarituri din materiale precum carbura de tungsten, cobalt si fier. Tot in aceasta categorie majora se pot include si variantele de disc cu dinti de drujba. Acesti dinti sunt extrem de ascutiti si rezista bine in timp. Poti gasi variante de disc motocoasa cu 36, 40 sau 60 de dinti intariti.

Optiunea de disc motocoasa cu dinti intariti este excelenta pentru taierea elementelor de vegetatie precum ierburile, dar si arbustii sau tufisurile al caror diametru nu depaseste valoarea de 10 centimetri. Dezavantajul este ca, pentru a putea functiona eficient, discurile de acest fel trebuie sa dispuna in permanenta de toti dintii in stare impecabila.

In cazul ciobirii varfurilor, se pierde balansul discului, iar acesta nu va mai putea taia in conformitate cu asteptarile. Cele mai bune discuri de acest fel au varfurile intarite produse din aliaj de cobalt si carbura de tungsten. Exista si optiuni mai ieftine, produse din fier, material care se ciobeste usor.

De asemenea, poti opta si pentru varianta de disc de motocoasa cu dinti de drujba, care face parte tot din categoria celor cu dinti intariti. Aceasta optiune este una rezistenta si longeviva, insa nu este eficienta atunci cand iti doresti sa folosesti motocoasa pentru a taia gazonul sau iarba din gradina.

Discul cu dinti turnati

Produse in general din otel, discurile din aceasta categorie sunt folosite pentru taierea gazonului si a ierburilor moi. Pe piata sunt disponibile si variante care pot sa taie arbusti de dimensiuni mici.

Discurile turnate au avantajul de a fi foarte ieftine, desi se uzeaza rapid, in cazul utilizarii intense. De asemenea, ele pot fi si reascutite.

Acceseaza site-ul generalmotor.ro si descopera o multime de variante de discuri din toate categoriile, la preturi excelente. Eficienta si rezistenta sunt garantate, iar munca ta in gradina va fi mai usoara ca oricand!

Asemanatoare