construire piscina exterioara

Piscina exterioara sau interioara?

Atunci cand vine vorba de crearea unei zone de relaxare si distractie acasa, o piscina poate fi o investitie extrem de satisfacatoare. Cu toate acestea, una dintre primele decizii pe care trebuie sa le iei este daca doresti o piscina exterioara sau interioara. Ambele optiuni au avantaje si dezavantaje, iar alegerea depinde in mare masura de preferintele personale si de nevoile tale.

Ce avantaje ofera piscina exterioara?

Pentru a afla mai multe, poti citi aici cum se construieste o piscina exterioara. In continuare, enumeram principalele avantaje ale unei astfel de alegeri:

 • Mai conectat cu natura – O piscina exterioara te aduce mai aproape de natura. Te poti bucura de soare, briza si vedere la peisajul inconjurator in timp ce te racoresti in apa.
 • Te bucuri mereu de o atmosfera de vacanta – O piscina in aer liber creeaza o atmosfera de vacanta in propriul curte. Poti petrece timp de calitate cu familia si prietenii intr-un mediu relaxant.
 • Poti personaliza designul conform preferintelor tale – Ai mai mult spatiu pentru a crea un design personalizat al piscinei si al zonei din jurul ei. Poti adauga terase, gratare, spatii de relaxare si plante ornamentale pentru a crea un mediu atragator.
 • Te bucuri de beneficiile statului in aer liber – Inotul in aer liber iti ofera beneficiile expunerii la aerul curat si vitamina D de la soare, contribuind la starea ta de bine generala. Daca vrei sa te bucuri de toate aceste avantaje, poti vedea aici pretul nisipului pentru piscina.

Dezavantajele piscinei exterioare

 • Piscinele exterioare au caracter sezonier – Piscinele exterioare sunt adesea sezoniere, limitate de vremea calda. In lunile reci, vei avea nevoie de un plan pentru intretinere si acoperire.
 • Piscinele exterioare necesita mai multa intretinere – Piscinele exterioare necesita o intretinere mai riguroasa pentru a face fata schimbarilor de temperatura, precipitatiilor si factorilor externi.

Ce avantaje ofera o piscina interioara

Principalele avantaje oferite de o piscina interioara se pot gasi in lista de mai jos:

 • Poti utiliza tot anul piscina – Piscina interioara iti permite sa inoti si sa te relaxezi in apa indiferent de conditiile meteorologice, oferindu-ti acces continuu la beneficiile inotului.
 • Te bucuri de confidentialitate si intimitate – Daca iti doresti intimitate, o piscina interioara ofera un mediu mai privat si poate fi folosita fara a fi nevoie sa te gandesti la privirile curioase.
 • Esti protejat de elementele meteo – Piscina interioara este protejata de elemente precum razele solare puternice, vantul sau precipitatiile, ceea ce poate simplifica intretinerea si mentinerea calitatii apei.

Dezavantajele unei piscine interioare

 • Costurile de constructie sunt mai mari – Construirea si intretinerea unei piscine interioare pot fi mai costisitoare decat cele exterioare, datorita costurilor de incalzire, ventilatie si desumidificare.
 • Ai mai putin spatiu – Ai nevoie de spatiu interior suplimentar pentru a gazdui o piscina. Daca spatiul tau este limitat, acest lucru poate fi o limitare majora.
 • Trebuie sa asiguri ventilatia corecta – Piscinele interioare necesita un sistem adecvat de ventilatie pentru a preveni acumularea de umiditate si mirosurile neplacute.

Alegerea dintre o piscina exterioara sau interioara depinde de preferintele tale, nevoile familiei tale si resursele disponibile. Daca iubesti aerul liber si vrei sa creezi o atmosfera de vacanta, o piscina exterioara este alegerea perfecta pentru tine.

Asemanatoare