nisip pentru constructii

Importanta calitatii nisipului in constructii

Tinand cont de modul de utilizare, exista mai multe tipuri de nisip. Cel despre care vom vorbi astazi este cel pe care il folosim in constructii, in special la constructia cladirilor. Nisipul este materialul prim folosit in orice fel de constructie, de la cladiri, la peretii de consolidare, drumuri, fundatii si stalpi de sustinere pentru cladiri. Poate fi gasit in albia raurilor, in balastiere, sau exista si nisip fabricat. Atunci cand cauti pret nisip mic te referi la acel nisip de calitate pe care sa il poti utiliza la constructii. O caracteristica foarte important a nisipului este compactarea sa usaora, astfel, impreuna cu pietrisul fiind folosit la prepararea betonului, urmarind cu precizie anumite retete care stabilesc excact modul in care va fi folosit nisipul in constructii si cu ce alte materiale se va combina corect pentru a oferi rigiditate si flexibilitate potrivite.

Pentru constructia cladirilor se folosesc anumite tipuri de nisip care nu are pietricele si impuritati. Diferitele tipuri de nisip care exista in prezent in lume sunt impartite in functie de locul din care provin dar si dupa marimea particulelor de nisip. In India spre exemplu sunt folosite agregatele care se obtin din beton maruntit in cariera si cernut ulterior pentru a fi indepartate impuritatile. De asemenea, bucatile mai mari vor fi cernute astfel incat sa nu apara in constructii. Nisipul este folosit ca ingredient in ciment si in asfalt. Tipul acesta de nisip este oarecum refolosit la asfaltarea de trotuare, de alei, in fabricarea pietrelor pentru pavaj, dar nu are nevoie de o duritate foarte mare. In acest sens poti verifica si pret piatra sparta pentru ca si piatra sparta poate fi utila.

Nisipul de rau sau cel natural este cel care ofera un nivel foarte mare de calitate datorita modului de extractie. El provine din albiile raurilor si calitatea sa tine de faptul ca particulele lui sunt rotunjite de apa, au o culoare gri albp si nu au nevoie de foarte multa apa pentru a fi folosite, fiind un nisip umed in general. Acest tip de nisip contine siliciu, deci va trebui verificat in acest sens pentru a nu reactiona ciudat cu alte materiale.

Nisipul provenit din gropi adanci sau din balastiere subterane este rosiatic avand un continut mare de oxid de fier si are particule neuniforme ascutite sau dure. Este un material de legare foarte bun si datorita caracteristicilor sale este folosit de obicei ca material de constructii pentru cladiri.

Daca pana acum am vorbit de nisip natural, vom vedea ce tipui de nisip fabricat exista. Cel obtinut din cvart industrial este un nisip cu o capacitate de compactare mare, datorita particulelor care nu sunt uniforme. Este folosit de obicei in mediile corozive, pornind de la caracteritica acestui material de a nu reactiona cu elementele de coroziune. Este un nisip are contine 100% substante minerale naturale, ce ii vor da durabilitate sporita.

Avand in vedere toate aceste informatii, putem deduce ca trebuie sa stii exact de ce nisip ai nevoie in momentul in care trebuie sa cumperi un astfel de produs.

Asemanatoare