infoliere mobila profi

De ce sa lasam la profesionisti infolierea mobilierului?

Folia de finisare este utilizata pe scara larga pe diferite suprafete asemanatoare lemnului, care sunt intotdeauna folosite pentru fabricarea si instalarea mobilei pentru sufragerie, bucatarie, baie, pardoseala si rama foto , etc. Oricum, folia  este intotdeauna aplicata in productia de panouri de perete, plinte, usa interioara, MDF, PAL, placaj si asa mai departe, presate pe suprafata lor cu o masina de presare termica. Uneori, tamplarul va folosi folie de finisare pe panoul MDF atunci cand realizeaza mobilier mic personalizat precum scaun si dulapuri, folia de finisare va avea un rol decorativ si de protectie pentru mobilierul final.

Cum se aplica folia?

Folia este o hartie decorativa cu finisaj utilizata pe suprafata placii fibroase, cu o suprafata acoperita cu lac care este colorata sau imprimata. Folia este realizata din lacuri PU de inalta calitate, rasini acrilice, hartie de baza si agent de intarire pentru ajustarea culorii galbene. Folosita in principal pentru decorarea suprafetei panoului pe baza de lemn, MDF, placaj, placi fibroase, placi de plastic etc. In prezent, procesul de infoliere a mobilei este tot mai des cautat.

Avantajele foliei pentru MDF

  • Tratarea suprafetei respecta standardele Europei si Americii.
  • Ecologic, fara materie prima daunatoare, lipire cu clei alb sau clei de lemn. Folia are de obicei un raport CRS, rezultatul este ND (Nedetectat).
  • Rezistenta foarte buna.
  • Functie buna anti-zgarieturi, cu acoperire PU pe suprafata, neteda.
  • Textura este clara si vie, senzatia de atingere este aceeasi cu designul texturii.
  • Usor de lipit, temperatura de aplicare este de 50-100 de grade.

Unde poti pune folia?

Folia este hartie de mobila cu acoperire PU, utilizata pe scara larga pe diferite suprafete de panouri asemanatoare lemnului, care se poate instala ca mobilier diferit. Uneori, finisajul cu folie este folosit pentru panouri de perete, plinte, usi interioare si rame foto si decorul tocului usii. Exista MDF infoliat deja sau MDF pe care il poti infolia tu cu ajutorul specialistilor.

Folia  are toate modelele pentru diferite stiluri de lemn, cum ar fi panoul, care acopera hartie solida cu finisaj folie, hartie fantezie din folie PU, finisaj folie de marmura, finisaj folie cu granulatie de lemn si folie lucioasa.

Conform diferitelor modele, le puteti aplica pe diferite tipuri de mobilier. Suprafata panoului asemanatoare lemnului cu finisaj folie de marmura este folosita si pentru baie si bucatarie, finisajul cu folie de lemn este de obicei folosit pentru sufragerie.

Folia este impartita in finisaj folie PU cu un singur strat, finisaj folie strat dublu si finisaj folie DPU. Greutatea  foliei PU cu un singur strat: 3,25 – 3,75 g/metru. Greutatea foliei PU dublu strat: 6 – 7 g/metru. Greutatea foliei DPU: 6 -7 g/metru.

Cat de multa crestere a greutatii la imprimare trebuie determinata in functie de factori precum adancimea culorii, numarul de role de placi etc. Nu exista un standard uniform.

Cand discutam despre greutatea de baza cu clientii nostri, trebuie sa fim clari daca este vorba de greutatea de baza sau de greutatea de baza a produsului finit. Putem indeplini practic cerinta ca greutatea produsului finit sa fie sub 90 de grame.

Asemanatoare