Cum poti alege materialul pentru o noua poseta?

Atunci cand trebuie sa cumperi posete dama descoperi ca este la fel de dificil cu a cumpara o masina. Unul dintre primele lucruri de luat in considerare atunci cand cumperi o poseta este ce tesatura vrei sa utilizezi. Acest lucru va afecta estetica, durabilitatea, pretul si alti factori care fac ca posetele sa fie bune pentru o anumita ocazie sau nu. Alegerea tesaturii depinde de scopul pe care il aveti, de exemplu, aveti prea multe lucruri care sunt grele? Posetele trebuie sa fie impermeabile? Mai jos iti prezentam cateva materiale din care se fac posete interesante.

1. Nailon

Nailonul este un polimer sintetic compus din poliamide. Avantajele sale sunt rezistenta ridicata, rezistenta ridicata la uzura, rezistenta chimica ridicata, rezistenta buna la deformare si rezistenta la imbatranire. Dezavantajul este ca uneori gentile nu au neaparat cel mai elegant aspect.

Paracordul este o tesatura inventata de DuPont, care reflecta doua culori din unghiuri diferite. Este un material usor, cu uscare rapida, moale si durabil si isi mentine culoarea pe termen lung. Datorita calitatii inalte, costul materialului este mai mare decat pentru alte tesaturi.

Oxford are o structura de cos si un aspect lucios. Se caracterizeaza prin textura usoara si subtire, flexibilitate, impermeabilitate buna si durabilitate buna.

2. Poliester

Poliesterul este o categorie de polimeri, care uneori este filat impreuna cu fibre naturale pentru a produce un material cu proprietati amestecate. Caracteristica este o buna respirabilitate si eliminarea umezelii. Exista, de asemenea, rezistenta puternica la UV.

3. Spandex

Spandexul este o fibra sintetica cunoscuta pentru elasticitatea sa exceptionala si scalabilitatea ridicata. Adesea este folosit ca material auxiliar si amestecat cu alte tesaturi. Slabiciunea este rezistenta slaba UV si fragilizarea dupa expunerea la clor sau la lumina ultravioleta si rezistenta scazuta la caldura.

4. Piele

Pielea este un material realizat din piele bruta de tabacire de animale, care este durabila si flexibila. I se opun Asociatia pentru Protectia Animalelor si ecologistii din cauza uciderii animalelor. Prin urmare, au fost dezvoltate multe forme de piele artificiala, care implica de obicei acoperiri din poliuretan sau vinil.

Pieile de bovine ocupa mai mult de jumatate din productia de piele naturala. In plus, pieile de capra, de oaie si de porc reprezinta, de asemenea, o anumita proportie.

O geanta din piele de inalta calitate este durabila si va arata mai rafinata odata cu varsta. Cu toate acestea, consumabilele din piele naturala in procesul de productie sunt foarte serioase si gentile vin la un pret ridicat.

 

Asemanatoare