Scapă de durerile de spate: Secretele unei poziții corecte

Scapă de durerile de spate: Secretele unei poziții corecte
Durerile de spate sunt o problemă frecventă care afectează oameni de toate vârstele. Fie că stați la birou toată ziua, ridicați greutăți sau pur și simplu aveți o postură proastă, durerea de spate vă poate face viața dificilă. Dar nu trebuie să trăiți cu durere! Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a preveni și a ameliora durerile de spate, iar una dintre cele mai importante este să mențineți o poziție corectă.

De ce este importantă postura?

Poziția este modul în care vă țineți corpul atunci când stați, mergeți sau stați culcat. O poziție bună distribuie greutatea uniform pe tot corpul, reducând tensiunea pe anumite mușchi și articulații. O poziție proastă, pe de altă parte, poate duce la o serie de probleme, inclusiv dureri de spate, gât și dureri de cap, oboseală și chiar probleme respiratorii.

Cum să mențineți o poziție corectă

Există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a menține o poziție corectă:

Stați cu spatele drept: Când stați, asigurați-vă că coloana vertebrală este dreaptă, de la cap până la călcâie. Umerii ar trebui să fie relaxați și trași înapoi, iar capul ar trebui să fie în poziție neutră.
Evitați să stați cocoșați: Cocoșarea pune presiune pe gât și coloana vertebrală, ceea ce poate duce la durere. Încercați să vă mențineți spatele drept și pieptul deschis atunci când stați.
Folosiți un suport lombar: Un suport lombar este o pernă mică care se pune în curbura spatelui inferior. Poate ajuta la menținerea curburii naturale a coloanei vertebrale și la reducerea presiunii pe spate.
Reglați-vă biroul și scaunul: Asigurați-vă că biroul și scaunul sunt la înălțimea potrivită pentru dumneavoastră. Când stați la birou, coatele ar trebui să fie îndoiți la un unghi de 90 de grade, iar picioarele ar trebui să fie plate pe podea sau pe un suport pentru picioare.
Faceți pauze frecvente: Dacă stați la birou toată ziua, este important să faceți pauze frecvente pentru a vă mișca. Ridicați-vă și mergeți prin încăpere la fiecare 30-60 de minute.
Exercitați-vă regulat: Exercițiile fizice pot ajuta la întărirea mușchilor care susțin coloana vertebrală, ceea ce poate îmbunătăți postura și reduce durerea de spate. Alegeți activități care vă plac și faceți-le în mod regulat.
Evitați să ridicați obiecte grele: Când ridicați ceva greu, îndoiți genunchii, nu spatele. Țineți obiectul aproape de corp și folosiți mușchii picioarelor pentru a ridica.
Purtați pantofi comozi: Pantofii cu toc înalt pot pune presiune pe spate și pot duce la durere. Alegeți pantofi comozi care vă susțin arcul piciorului.
Dormiți într-o poziție bună: Când dormiți, este important să vă mențineți coloana vertebrală aliniată. Dormiți pe o parte cu o pernă între genunchi sau pe spate cu o pernă sub genunchi.

Birouri reglabile pe înălțime:

Un birou reglabil pe înălțime vă permite să ajustați înălțimea biroului la înălțimea dumneavoastră, ceea ce vă poate ajuta să mențineți o poziție corectă. Acest lucru poate fi deosebit de benefic dacă petreceți mult timp stând la birou. Există o varietate de birouri reglabile pe înălțime disponibile, așa că puteți găsi unul care se potrivește nevoilor dumneavoastră și bugetului dumneavoastră.

Asemanatoare