Popularitatea diferitelor limbaje de programare

Lista limbajelor de programare pentru calculatoare este una mare. Alegerea unui limbaj de programare pe care să îl înveți este o sarcină dificilă, deoarece există mulți factori de luat în considerare. Iată câteva informații despre popularitatea diferitelor limbaje de programare, care vă pot ajuta să selectați un limbaj de învățat. Popularitatea ajută foarte mult, deoarece învățarea celui mai popular limbaj ar avea mai multe posibilități pentru dumneavoastră ca dezvoltator sau programator în domeniul informatic.

Limbajul de bază

O comparație normalizată a diferitelor studii și statistici indică faptul că C este considerat cel mai popular limbaj, urmat de Java, C++, PHP, JavaScript, Python, Perl, SQL, Ruby, Shell și așa mai departe. C este baza tuturor limbajelor și, prin urmare, începătorii preferă să îl aleagă ca prim pas. De asemenea, toți experții recomandă ca orice persoană care intenționează să învețe un limbaj de nivel înalt să cunoască clar elementele de bază ale limbajului C. Acesta oferă o introducere ușoară și scurtă a conceptelor și tehnicilor de programare și ajută la construirea logicii. Java, C++ și alte limbaje devin mai ușor de înțeles după ce se stăpânesc elementele de bază cu limbajul C.

Cum să găsiți popularitatea limbajului de programare folosind motoarele de căutare?

Efectuarea de interogări la diverse motoare de căutare poate oferi o comparație între diverse limbaje de programare. De obicei, oamenii caută ajutor de învățare de pe internet pentru anumite limbaje de programare. Iar cele mai căutate oferă o idee despre ce este mai popular. Limbajele cele mai solicitate pot fi estimate prin căutarea cerințelor profilului de muncă solicitate de diferite companii care oferă locuri de muncă în domeniul programării. Rezultatele căutărilor și statisticile din motoarele de căutare arată că C++ și C sunt cele mai populare limbaje de programare. C și C++ sunt cele mai de bază limbaje de nivel înalt și oricine intenționează să devină un programator de succes trebuie să le cunoască temeinic la început.Un laptop performat puti cumpara de pe site-ul dab-it.ro

Popularitatea limbajelor de programare se bazează în principiu pe cerințele industriei. Cele mai solicitate sunt cele mai populare. Companiile postează anunțuri de locuri de muncă în care caută candidați cu experiență în aceste limbaje. Astfel de rezultate arată că PHP și SQL sunt cele mai solicitate limbaje în prezent. PHP este limbajul popular pentru construirea de pagini web. SQL este limbajul de baze de date sau limbajul susținut. De obicei, ambele sunt necesare simultan pentru a crea un proiect sau o aplicație de succes orientată spre baze de date. Internetul este lumea virtuală în care toată lumea trăiește în prezent. Din ce în ce mai multe pagini web sunt încărcate zilnic pe internet. Construcția de pagini web este solicitată peste tot și la fel și PHP.

Cărți și alte surse

Popularitatea limbajului de programare poate fi estimată și cu ajutorul surselor de studiu și a disponibilității cărților. Experții scriu și publică rapid cărți noi. Orice tehnologie nouă vine cu un număr de cărți pregătite odată cu ea. Există un număr de cărți Java scrise de diverși autori în diverse limbi, care sunt cerute peste tot. Cărțile C++ și Visual Basic sunt, de asemenea, muck populare printre studenți și cursanți. Există sute de cărți diferite disponibile pentru aceste subiecte și se scriu și cărți noi. Internetul este o altă sursă mare de învățare. Sunt disponibile o mulțime de date electronice la care se poate face referire pentru a învăța orice limbă.

Asemanatoare