intretinere aparate solare

Mentenanta unui aparat de solar

Intretinerea si ingrijirea corespunzatoare a aparatului de bronzat vor asigura longevitatea si utilitatea dispozitivului. Indiferent daca este folosit in scopuri comerciale sau rezidentiale, de-a lungul timpului apratul de bronzat poate avea nevoie sa fie reparat sau sa fie inlocuite piesele. Desi sunt de asteptat unele reparatii, este important sa se mentina intretinerea de rutina pentru a preveni problemele inutile. Exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le faceti pentru a evita reparatiile costisitoare, precum si pentru a pastra durata de viata a aparatului de bronzat.

Pastrati un jurnal de intretinere

Un jurnal de intretinere va va ajuta sa urmariti starea aparatului de bronzat. Urmariti toata intretinerea pe care o faceti pe aparatul de bronzat, inclusiv schimbarea lampilor de bronzat, verificarea temporizatoarelor, ventilatoarelor, cablurilor, reflectoarelor si firelor. Alocati timp lunar pentru a va inspecta indeaproape un aparat de solar vertical sau clasic. Acordati o atentie deosebita cablurilor, arcurilor si balamalelor.

Asigurati-va ca tineti evidenta cat de des sunt schimbate becurile sau lampile. Becurile mai vechi sau lampile de bronzat pot creste timpul necesar pentru a dezvolta un bronz, ceea ce va necesita mai multa energie. Lampile si becurile pentru aparatul de bronzat trebuie inlocuite dintr-o data pentru a asigura o afisare uniforma a luminii. Daca o singura lampa este inlocuita la un moment dat, acest lucru ar putea avea ca rezultat un efect de bronz in dungi.

Curatati in mod obisnuit echipamentul

Ar trebui sa stergeti bine aparatul de bronzat dupa fiecare utilizare. Este important sa utilizati un produs de curatare pentru aparate de bronzat pe elementele acrilice. Nu folositi un produs de curatare cu alcool sau amoniac, deoarece va poate dauna suprafetelor (afectand astfel performanta masinii). O data pe saptamana, faceti o curatare mai aprofundata. Curatati in mod obisnuit aparatul, inclusiv ventilatorul, reflectoarele si becurile. Curatati sau inlocuiti filtrele de aer. Luati in considerare sa aspirati interiorul masinii o data pe luna sau doua ori pentru a indeparta excesul de praf sau reziduuri. Iata cum se face intretinerea aparatelor de bronzat.

Praful de pe becuri sau lampi ar putea impiedica cantitatea de lumina UV emisa de aparatul de bronzat. Va trebui sa indepartati acrilicele pentru a ajunge la becuri si reflectoare. Nu uitati sa curatati tava de evacuare a aparatului de bronzat.

Consultati manualul

Manualul pentru aparatul de bronzat va va oferi informatii pertinente despre intretinere. Consultati manualul pentru a afla ce sursa de energie are nevoie de aparatul  de bronzat. Ar putea fi necesar sa va ganditi sa aveti un circuit dedicat pentru aparat. Manualul va poate instrui, de asemenea, despre mediul ideal in care ar trebui sa se afle masina, de exemplu, sugerand o temperatura medie a camerei. Ar putea include, de asemenea, cerinte privind cat de departe ar trebui sa fie aparatul de bronzat fata de perete pentru a asigura un flux de aer adecvat pentru deschiderile ventilatorului.

Consultati manualul pentru informatii despre piesele de schimb, inclusiv lampile sau becurile de schimb. Acordati o atentie deosebita acestui lucru, deoarece utilizarea pieselor necorespunzatoare va poate anula garantia. Cel mai probabil, manualul  va oferi informatii despre zonele de depanare, inclusiv lucruri pe care le puteti incerca singur.

Asemanatoare