Cum sa alegi bateria pentru cada de baie

V-ati hotarat sa alegeti o cada de baie in locul unui dus in baie? Apoi alegeti o baterie cada freestanding goodbath. Multi factori joaca un rol in selectie, de exemplu: tipul de robinet, metoda de instalare, controlul si versiunea de culoare. Designul este, de asemenea, important, astfel incat sa se potriveasca cu celelalte elemente ale mobilierului de baie. Stiti cum sa alegeti cel mai bun si cel mai potrivit robinet pentru cada de baie? Noi va vom explica acest lucru.

Tipuri de baterii pentru cada de baie

  1. Baterii clasice

Robinetul de baie clasic este cel pe care il cunoastem cu totii bine. Acesta este montat pe perete si este actionat cu ajutorul unei manete sau a unor butoane.

  1. Baterii de baie termostatice

Bateriile termostatice pentru cada de baie functioneaza in acelasi mod ca si bateriile clasice. Cu toate acestea, ele amesteca apa mult mai repede si mentin constanta temperatura setata. Acest lucru nu se schimba chiar daca cineva din familie trage apa la toaleta sau porneste masina de spalat. Un alt avantaj este blocajul de siguranta pentru copii, pe care trebuie sa il apasati pentru a creste temperatura apei, protejandu-va de arsuri.

Aspectul si stilul robinetului de baie

Alegeti robinetul pentru cada in functie de tipul si forma cazii de baie – de exemplu, un robinet de podea este potrivit pentru cazile de baie independente etc. In general, exista o regula simpla, dar importanta: alegeti toate robinetele de baie din aceeasi linie, astfel incat designul sa se potriveasca. Numai in acest fel, conceptul general de baie va fi complet.

Robinete montate pe perete

Aceste robinete sunt usor de fixat pe perete. Inainte de a cumpara, ar trebui sa verificati pasul, astfel incat sa nu trebuiasca sa le returnati mai tarziu.

Robinete incorporate

Robinetele de baie incorporate sunt o solutie eleganta si foarte sigura, deoarece nici tu si nici copiii nu vor lovi din greseala robinetul. Cu toate acestea, ele sunt mai scumpe, deoarece necesita un corp incorporat. Pentru aceste robinete, sunt disponibile versiuni cu umplere cu apa de la revarsare sau de la robinetul de golire.

Robinete de punte

Iti amintesti scena din filmul Pretty Woman, in care Viven canta fals intr-o cada plina de spuma, tinandu-se de manerul robinetului de la cada? Aceasta varianta de robineti pentru cada este aleasa de clientii care cauta o solutie luxoasa, netraditionala. Avantajul este un aspect elegant si la moda. Dezavantajul este ca nu puteti monta face fara a gauri in cada, ceea ce o va devaloriza.

Robinete pe podea

Robinetele de podea completeaza cazile de baie independente, care sunt plasate in mijlocul spatiului, formand un element de lux si de design in baie. Pretul de achizitie al acestor robinete este mult mai mare decat al altor robinete, dar merita. De asemenea, veti avea nevoie de corpul ascuns corespunzator.

Sfatul nostru

Stiati ca este posibil sa folositi bateria de baie ascunsa si pentru dus? Robinetul pentru cada de baie ascuns va permite sa controlati si sa comutati intre doua dispozitive de consum. Este potrivita ca solutie pentru un dus. Nu uitati sa cumparati setul de baza corespunzator, de aceeasi marca, pentru a garanta functionarea acestuia.

Asemanatoare