5 motive INCREDIBILE pentru care nu merita sa investesti mult in dotarea bucatariei

Nu toate schimbarile pe care le aduci casei tale ii pot da valoare, cu toate ca primul gand este de a beneficia de un spatiu confortabil si, mai ales, practic. Fiind una dintre  incaperile cele mai folosite din intreaga casa, bucataria este supusa adesea renovarilor, la intervale mici de timp. Cu toate acestea, de ce nu ar merita sa investesti prea multi bani in amenajarea ei?

Cu siguranta iti doresti o bucatarie care sa corespunda exigentelor tale utilitare si stilistice, insa bucataria poate nu este cea mai potrivita incapere careia sa ii aloci un buget semnificativ de renovare si redecorare. Daca, in viitor, vei fi nevoit sa iti vinzi locuinta, in niciun caz o bucatarie complet utilata si ultra renovata nu va adauga valoare imobilului. Ca si tine, cumparatorii se vor uita la dimensiunile camerelor, la impartire, la aspecte ce privesc intretinerea si altele asemenea. Pana atunci, tu poti sa-ti creezi un loc placut, eficient si adaptabil, fara a te lasa coplesit de sumele exorbitante pe care magazinele de mobila ti le propun pentru solutii de amenajare. Alege dotari cat mai accesibile, simple, fezabile si concepe o bucatarie primitoare si intima, asa cum iti doresti.

Afla cele 5 motive pentru care nu ar trebui sa investesti mult in renovarea bucatariei:

  1. De vreme ce nu iti poti permite sa angajezi un designer de interior specializat pe astfel de spatii, ai toate sansele sa dai gres cu realizarea mobilei si dotarea bucatariei cu elemente ce se integreaza perfect in atmosfera. In schimb, ai ocazia sa te concentrezi pe achizitia de electronice si electrocasnice. Daca vrei sa investesti, cu adevarat, pe termen lung, gasesti aici cele mai noi si calitative aparate pentru bucatarie. In realitate, frigiderul, cuptorul, masina de spalat vase, sunt ceea ce transforma orice bucatarie intr-un spatiu practic si rentabil.
  2. Amenajarea bucatariei nu poate fi amortizata in niciun fel. Investitia in mobila din materiale scumpe, blat pentru masa special confectionat si dulapuri cu aspect sofisticat in detrimentul dotarilor care te ajuta sa gatesti gustos si sa iei masa intr-un spatiu curat si aerisit, nu reprezinta cea mai buna optiune. De ce sa iti iei cea mai scumpa masa de bucatarie, cand poti afla mai multe despre hote, un element ce nu trebuie sa lipseasca din nicio bucatarie? Doteaza-ti bucataria pentru a-i maximiza potentialul, nicidecum pentru a arata ca in reviste.
  3. Renovarile nu vor costa niciodata mai putin decat te astepti, motiv pentru care trebuie sa te pregatesti pentru costuri suplimentare. Renuntand, insa, la decoratiuni inutile si mobila sofisticata, poti fi mai aproape de costurile reale ale proiectului tau. Pana la urma, bucataria este un loc in care doar prepari masa, o servesti, nu o incapere in care sa iti petreci timpul de relaxare si odihna. De ce sa investesti mai mult decat este cazul?
  4. Cel mai probabil, atunci cand te vei hotari sa iti schimbi locuinta, vei constata inutilitatea investitiei tale. Vei continua sa te bucuri de electronicele si electrocasnicele cu durata lunga de viata, nu si de mobila in care ai investit, dar pe care vei fi nevoit sa o schimbi cu ceva usor de adaptat noii incaperi. In plus, nu poti sa te asiguri ca noilor locatari le va placea stilul tau, deci intregul proiect va fi doar o risipa de bani, timp si energie.
  5. Solutii ieftine pentru amenajari interioare sunt disponibile in multe dintre magazinele accesibile. Totul sta in puterea ta de a-ti imagina un plan adaptat bucatariei pe care o detii, fara sa investesti in design, ci in utilitatea obiectelor sanitare si a electrocasnicelor, in mod special. De asemenea, nici gresia sau faianta nu este indicat sa fie mult prea sofisticate, intrucat pretentiile si stilul tau se pot schimba in decursul timpului, iar aceste finisaje, ce ar trebui sa fie permanente, pot fi alese in culori neutre, fara modele complexe, astfel incat sa se adapteze usor micilor schimbari pe care le vei face mai tarziu.

Te-ai convins ce merita, cu adevarat, atentia ta atunci cand renovezi o bucatarie! Fa alegeri inspirate si bucura-te de rezultat fara prea mari cheltuieli.

Asemanatoare